Pomoč in naročanje po telefonu

068 159 616

Cart

Knjige zbirke ANICA

CENA: 16,95

Glavni literarni lik je navihana, polna domislic, vztrajna, odločna in predvsem trmasta osemletna Anica.

Imenitne zgodbe za začetniške bralce. Velike, lahko berljive črke. Barvne ilustracije.

Šifra: 000143-1 Kategoriji: , Oznaka:

Product Description

Zbirka Anica — Moja najljubša slovenska knjiga po izboru mladih bralcev za leto 2003, 2004, 2005, 2006 in 2007.

 

Anica in Jakob: Anica in Jakob sta glavna junaka desetih knjig Dese Muck, ki so se zelo priljubile otrokom in mlajšim mladostnikom, po njih pa je bila posneta tudi TV-nanizanka. Že naslov knjige nam pove, da je glavni literarni lik navihana, polna domislic, vztrajna, odločna in predvsem trmasta Anica Pivnik. Stara je osem let, zabavo pa ji predstavlja gledanje njene najljubše nadaljevanke. Jakob je njen najboljši prijatelj, čeprav se včasih spre z njim. Anica je užaljena, ker nima časa zanjo, zato se odloči za kruto maščevanje. Seveda ji je kmalu žal.

 

Anica in športni dan:  Anica uživa v gibanju in se zelo veseli športnega dne. Njen najboljši prijatelj Jakob pa ima pri športu težave, zato se skupaj odpravita na nočni trening. Tam pa nanju prežijo številne nevarnosti.

 

Anica in materinski dan: Mama je nekaj najpomembnejšega na svetu, Aničina pa sploh. Zato zanjo ni dovolj samo nekaj pesmic in broška. Anica ji pripravi veliko presenečenje, ki pa se seveda ne izteče čisto tako, kot si je zamislila.

 

Avtorica: Desa Muck

Ilustrirala: Ana Košir.

Založba: Mladinska knjiga Založba
Število strani: 60 – 64
Vezava: trda
Dimenzije: 21 cm x 15 cm x 1 cm.

 

Knjige so prejele priznanje Zlata hruška. Zlata hruška je znak kakovosti otroških in mladinskih knjig. Po mnenju uredniškega odbora MKL, Pionirske in Slovenske sekcije IBBY, ki vsako leto pripravlja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo pravico do znaka Zlata hruška.