Pomoč in naročanje po telefonu

068 159 616

Cart

MUCA COPATARICA

CENA: 14,95

Sredi gozda stoji bela hišica z rdečo streho. Okna so polna rož. Na vratih je napis MUCA COPATARICA.

Ta čisto posebna muca že šestdeset let pospravlja in šiva copatke za vse otroke!

Če se tudi vi sprašujete, kam so izginili vaši copatki, bo najbolje, da pokukate v njeno delavnico.

Šifra: 000154 Kategoriji: , Oznaka:

Product Description

Priljubljena zgodba za otroke bo zanesljivo našla pot v vse tiste domove, kjer otroci radi pozabljajo na red. Muca copatarica odnese copatke, ki jih otroci ne pospravijo za sabo, jih zakrpa in sešije nove čisto po njihovi želji. Je takšna muca, ki navaja na red s skrbnostjo in toplino.

Pravljico o muci copatarici je mojstrsko upodobila Ančka Gošnik Godec, ki tako kot avtorica Ela Peroci spada med najbolj pomembne in največkrat nagrajevane ustvarjalce za otroke v Sloveniji.

Knjiga je prvič izšla leta 1957 in do danes doživela več kot trideset natisov. Prevedena je bila v številne tuje jezike ter doma in na tujem večkrat uprizorjena tudi kot lutkovna igrica.

Muca copatarica je zaznamovala sleherno otroštvo in mladost na Slovenskem.

 

Založba: Mladinska knjiga Založba
Število strani: 16
Vezava: trda
Dimenzije: 21 cm x 26,6 cm x 1 cm.

 

Knjiga je prejela priznanje Zlata hruška. Zlata hruška je znak kakovosti otroških in mladinskih knjig. Po mnenju uredniškega odbora MKL, Pionirske in Slovenske sekcije IBBY, ki vsako leto pripravlja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo pravico do znaka Zlata hruška.