Pomoč in naročanje po telefonu

068 159 616

Cart

Knjige zbirke ANICA

CENA: 20,00

Glavni literarni lik je navihana, polna domislic, vztrajna, odločna in predvsem trmasta osemletna Anica.

Imenitne zgodbe za začetniške bralce. Velike, lahko berljive črke. Barvne ilustracije.

Šifra: 000143 Kategoriji: , Oznaka:

Product Description

Zbirka Anica — Moja najljubša slovenska knjiga po izboru mladih bralcev za leto 2003, 2004, 2005, 2006 in 2007.

 

Anica in materinski dan: Mama je nekaj najpomembnejšega na svetu, Aničina pa sploh. Zato zanjo ni dovolj samo nekaj pesmic in broška. Anica ji pripravi veliko presenečenje, ki pa se seveda ne izteče čisto tako, kot si je zamislila.

 

Anica in skrivnostna maska: Aničinega očeta ponavadi ni veliko videti, ko pa pride v deželo pust, je vse drugače. Takrat vse preseneti v najbolj nemogočih preoblekah, da je Anici včasih že kar nerodno. A tokrat to ne bo edino presenečenje.

 

Anica in velika skrivnost: Napočil je prednovoletni čas in Anica je, tako kot vsi otroci, v velikem pričakovanju. Seveda je to tudi čas skrivnosti. A teh nimajo samo odrasli, tudi Anica in Jakob storita nekaj, kar ohranita samo zase.

 

Anica in velike skrbi: Anica bi si rada kaj lepega kupila, a nima dovolj denarja. Zato skupaj z Jakobom in prijateljicami začnejo prodajati svoje izdelke. Zmoti jih višješolec Brencelj, ki Jakoba izsiljuje za denar. Anica je odločena, da mu bo že pokazala, namesto tega pa doživi neprijetno presenečenje.

 

Anica in prva ljubezen: Anica preživi del počitnic pri sorodnikih na kmetih. Najprej ji je vse zoprno, a se kmalu privadi drugačnemu, bolj razgibanemu življenju. Pa ne samo to – celo zaljubi se!

 

 

Avtorica: Desa Muck

Ilustrirala: Ana Košir

Založba: MUCK BLAŽINA razen Anica in materinski dan: Mladinska knjiga Založba
Število strani: 64
Vezava: trda
Dimenzije: 145 mm x 210 mm x 10 mm

 

Knjige zbirke Anica so prejele priznanje Zlata hruška. Zlata hruška je znak kakovosti otroških in mladinskih knjig. Po mnenju uredniškega odbora MKL, Pionirske in Slovenske sekcije IBBY, ki vsako leto pripravlja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo pravico do znaka Zlata hruška.